Makaron penne bezglutenowy z fasoli Mung z lnem złotym, RAW, 250g.
Składniki: mąka z fasoli mung* 90%, mąka ze złotego lnu* 10%
*pochodzące z upraw ekologicznych.
Może zawierać sezam i łubin.
Delikatnie suszony w temperaturze <42°
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kj/kcal): 1456 kJ / 348 kcal
Tłuszcz: 5,3g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6g
Węglowodany: 47g
- w tym cukry: 4,8g
Błonnik: 18g
Białko: 23g
Sól: 0,01g
Przygotowanie: Wrzuć makaron do gotującej się, posolonej wody i gotuj przez 7-8 minut. Podczas procesu gotowania, pojawienie się piany jest normalne.
Ważne: Nie przekraczaj czasu gotowania. Przelej zimną wodą.
Kraj pochodzenia: Rumunia
Petras BIO mówi: "Warto wiedzieć:
- Nasz produkt jest wytwarzany poprzez unikanie żelatynizacji i poddawanie składników działaniu wysokich temperatur.
- Wspieramy jakość surowej żywności, wszystkie nasze produkty są powoli suszone.
- Nasze receptury są wielokrotnie testowane, dopóki nie uzyskamy najbardziej przepysznej możliwej wersji.
- Fasola mung jest bogata w białko i błonnik pokarmowy, mają delikatnie słodki smak."
Historia makaronu Petras Bio:
"W naszym warsztacie u stóp Twierdzy Deva w Transylwanii, najpierw szukamy najlepszych organicznych składników, uprawianych w czystej ziemi z wodą, powietrzem i słońcem.
Z rana, młyn kamienny rozciąga swoje ramiona i fasola mung zmienia się w świeżą mąkę, gotową do uzyskania pysznych i pulchnych kształtów penne.
Wiemy jednak, aby dodać garstkę mąki ze złotego lnu, by makaron zachował swój kształt nawet po ugotowaniu!
Następnie,w nocy, makaron suszy się w ciszy, poniżej 42°C, by zachować wszystko najlepsze co natura mu dała.
Młyn odpoczywa, przygotowując się do nowej historii."
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.